Bakker de Rappe Schoenlapper helpt ‘Mensen in Nood’

Het hele jaar door kun je bij Bakker de Rappe Schoenlapper in Zuidlaren oude schoeisel,  kleding en textiel inleveren.

Iedereen die meedoet helpt mensen in ontwikkelingslanden, helpt het milieu  én maakt kans op een reparatie van zijn of haar favoriete schoenen of laarzen.

Wij hebben voor Sam’s Kledingactie gekozen als partner voor onze inleveractie. Zij zamelen al meer dan 45 jaar in en zijn een stichting zonder winstoogmerk. Alle opbrengsten uit deze actie gaan naar ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood. Wij zijn hun vaste verzamelpunt in Zuidlaren en omstreken.

http://www.youtube.com/watch?v=cR1l9YcA4NY&autoplay=1
Voor ons als Bakker de Rappe Schoenlapper Zuidlaren is deze inzamelactie logisch. Wij herstellen natuurlijk altijd al gebruikte schoenen, kleding en textiel en maken deze dan weer zo goed als nieuw voor onze klanten. Maar vaak brengen klanten niet al hun oude spullen ter reparatie. Omdat men die schoenen of kleren niet meer leuk vindt, te klein of te groot zijn, of omdat ze te oud of uit de mode zijn. Juist die spullen blijven vaak ergens in huis liggen of men gooit ze gewoon weg. En dat is natuurlijk doodzonde, want van oude nog draagbare artikelen wordt nog dankbaar gebruik gemaakt door mensen in ontwikkelingslanden. En niet draagbare kleding en schoenen kunnen worden gerecycled en dienen als grondstof voor nieuwe producten. Goed voor mens en milieu dus!

Vandaar dat klanten het hele jaar door oude versleten of niet meer gewenste schoenen, laarzen, kleding of textiel kunnen doneren in onze schoenmakerij aan de Stationsweg 25 in Zuidlaren in inzamelcontainers van Sam’s Kledingactie.

Als men iets inlevert is het dus niet alleen goed voor de mensen in nood en is het veel beter voor het milieu, maar kan men ook iets winnen en wie vindt dat nu niet leuk? We hebben laatst een foto wedstrijd gehad en weten daardoor dat onze klanten ook dol zijn op leuke acties. En dat is nu precies wat wij hen met deze inzamelactie bieden. Dus wij zouden zeggen: mensen lever zoveel mogelijk spullen in en help daarmee die mensen die het zo vreselijk hard nodig hebben! Een kleine moeite toch?

Iedereen kan op deze manier elke dag een bijdrage leveren aan een betere wereld. Wij zijn daarom ook het hele jaar door het vaste inleverpunt voor Sam’s Kledingactie in Zuidlaren en omstreken.

Gretha Jut & Dennis Franke

Sam’s Kledingactie – al 45 jaar actief

Wij hebben niet voor niets voor Sam’s Kledingactie gekozen als partner voor onze inleveractie. Sam’s Kledingactie zamelt al meer dan 45 jaar gebruikt textiel in. Zij doet dit als stichting en heeft geen winstoogmerk.

De Kledingactie wordt ondersteund door ruim  1.200 vrijwilligers verspreid door heel Nederland. Bruikbare, goede kleding die wordt ingezameld, wordt hergebruikt door mensen in ontwikkelingslanden. Gecertificeerde sorteerbedrijven die de kleding opkopen, zorgen ervoor dat de juiste kleding op de juiste plek terecht komt. In deze landen hebben mensen behoefte aan goede, betaalbare kleding en schoenen.

Voor een klein prijsje wordt de kleding verkocht op de lokale markt. Reden voor het verkopen van de kleding is dat mensen in ontwikkelingslanden niet afhankelijk worden van West-Europa, maar gestimuleerd worden om zelfstandig een bestaan op te bouwen.

De opbrengst uit de verkochte kleding gaat naar ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood.

“Lever vandaag nog uw oude schoeisel, kleding of textiel in”

én draag bij aan een betere wereld voor iedereen!

CordaidCordaid Mensen in Nood biedt wereldwijd hulp aan de meest kwetsbaren, na een ramp of conflict. Behalve het bieden van noodhulp en de zorg voor wederopbouw, wordt veel belang gehecht aan preventieprojecten. Door te investeren in preventie en voorbereiding kunnen rampen worden voorkomen of wordt de impact ervan verkleind. Dit redt mensenlevens.

Dit voorjaar vragen wij uw aandacht voor een preventieproject van Cordaid in het Zuiden van India, dat Sam’s Kledingactie voor het derde achtereenvolgende jaar steunt.

Het zuiden van India wordt met grote regelmaat getroffen door overstromingen en cyclonen. De slechte huizen van met name de kastelozen (Dalit) worden volledig vernield. Om mensenlevens te redden, bouwt Mensen in Nood samen met lokale organisatie Kalvi Kendra hier aan evacuatiecentra waar mensen een veilig heenkomen kunnen vinden. De planning is dat deze centra eind dit jaar opgeleverd kunnen worden. Wij hopen met u, de handen ineen te slaan voor dit waardevolle project.

Vind ons op Facebook