Tips & Weetjes van uw Schoenmaker

Wist u dat u schoenen het beste kunt poetsen met een insmeerborsteltje? Deze komt beter in alle naden en hoekjes en voorkomt zo het uitdrogen van het leer!

Denkt u er wel aan om uw laarzen en schoenen regelmatig in te sprayen met deze winterse omstandigheden!

Wist u dat uw tas niet direct versleten is als alleen de rits hapert!

Een sopje met GROENE ZEEP doet wonderen!
Even goed borstelen en naspoelen met lauw water. Goed drogen met een oude doek die veel vocht opneemt. En dan op een koele plaats laten drogen!
Et voilà, schoon zijn ze weer.

HET VERSCHIL TUSSEN KLEURPASTA EN SCHOENCRÈME!
Een pasta is geweldig om de kale plekken weg te werken maar heeft als nadeel dat het het” leven” uit het leer weg kan halen. En je moet exact de juiste kleur hebben!
Met schoencrème onderhoud je en verfris je de kleur.
Hierbij is de kleur minder bepalend. Heel vaak kun je ook kleurloos gebruiken.

TIP: Schoenen even oppoetsen met lakolie en zie hier het resultaat!

Tip van de schoenmaker!
Laat schoenen nooit drogen bij de verwarming of in de zon of in een ruimte met vloerverwarming. Daar wordt het leer hard van en kan het sneller gaan scheuren. Maar dus altijd op een koele plaats. Kleine moeite waarmee je ook nog geld bespaart.

Ruiken jouw schoenen ook zo “fris”?? Enkele tips: ’s avonds een wisselbad voor de voeten. Wel een poosje consequent volhouden en dan insmeren met pedicare of zinkzalf. Geen wasverzachter gebruiken voor de sokken! Dit houdt vocht vast. Trek iedere dag schone katoenen sokken aan, die nemen het meeste vocht op. Nooit 2 dagen achter elkaar de zelfde schoenen dragen. Schoenen hebben tijd nodig om te drogen en de geur kwijt te raken.

“Veter weetje”:
Wist u dat u in een outdoorschoen beter een NYLON veter kunt strikken? Als deze nat wordt is ie vele malen makkelijker los te maken dan een katoenen veter!

ONZE WINTERTIP: met erg lage temperaturen geen lakschoenen of laklaarzen dragen!
Lak is sowieso erg kwetsbaar maar dan helemaal. Door de kou wordt het lak hard en is de kans op kleine haarscheurtjes vele malen groter…

Brrrr koud….
Het is weer tijd voor de winterbanden!
Wist u dat wij ook Dunlop “winterbanden” voor onder uw schoenen hebben? Echt waar en ….. het werkt echt!

Mevrouw vraagt hoe het toch kan dat er zoveel scheurtjes in het leer van haar laars zitten. “Ik poets ze regelmatig hoor. Wel 1 x in de 2 maanden …”. We hebben de ergste schade voor haar hersteld, maar ons advies: leer moet gevoed worden! Goed onthouden dat dit EENS PER WEEK zou moeten. Alleen dan behoudt het leer zijn kracht en glans!!

SLEUTEL WIJSHEID
Wist u dat u een sleutel altijd het allerbeste van een origineel kunt laten dupliceren? Een kopie blijft een kopie en wordt nooit beter dan het origineel!

Weet je wel dat je kostbare lievelings boots vele malen langer mee gaan als je er bijtijds een slijtzooltje onder laat zetten…?

Help, mijn lakschoenen zijn beschadigd…
Eerst even schoonmaken met een vochtige doek. Voorzichtig een paar maal aanstippen met nagellak. Dan poetsen met lakolie!
En zie hier het resultaat…

Schachtenvullers!
Wist je dat dit een hele simpele, niet al te dure, manier is om al je laarzen mooi recht op en in model te houden?!

Schoenen strikken in een paar seconden!

De tekenen van de herfst zijn al duidelijk zichtbaar. De kou is alweer in aantocht….
Heeft u snel last van koude voeten? Wij hebben verschillende soorten warme zooltjes voor in de schoen. Komt u gerust eens langs, wij geven graag advies!