Schoenmaker Zuidlaren

Wij zijn al decennia lang gespecialiseerd in de meest uiteenlopende schoen reparaties. Zowel voor dames-, als herenschoenen. Casual, sportieve of nette schoenen. Elk schade- of onderhoudsgeval kan bij ons in vertrouwde handen worden afgeleverd, waarna in overleg met u wordt bekeken welke reparaties uitgevoerd dienen te worden.

Ambachtelijke schoenmaker

Schoenmaker Zuidlaren – Bakker de Rappe Schoenlapper Zuidlaren is al 15 jaar een begrip in Zuidlaren. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het repareren van alle kwaliteitsschoenen. Sinds jaar en dag worden bij ons schoenen op ambachtelijke wijze gerepareerd. Wij staan bekend vanwege onze kwaliteit, vakbekwaamheid en serviceverlening. Wij verwijderen standaard de oude garen van de leren schoenzolen en vervangen deze door de sterkste garen. Dat garandeert u langer plezier van uw schoeisel.

Schoenreparaties maar ook herstel aan overige lederwaren worden door Bakker de Rappe Schoenlapper Zuidlaren vakkundig uitgevoerd op de modernste reparatie- en stikmachines. U kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende reparatie- en herstelwerkzaamheden zoals verzolen, stikken, etc. Indien reparatie of herstel in onze ogen niet (meer) mogelijk is delen wij dit u mee. Voor de reparatie van uw schoen, tas of jas, bent u hier aan het goede adres! Wij zorgen ervoor dat het er weer als nieuw uitziet.

Vanuit de shop kijkt u op de werkplaats en bent u getuige van ons vakmanschap. Deze inrichting heeft ook als voordeel dat wij aan het werk kunnen blijven en toch signaleren wanneer een klant binnenkomt. Deze kan dan direct te woord worden gestaan. Wij streven korte reparatietijden. Nieuwe hakken of andere kleine reparaties maken we klaar terwijl u een boodschap doet in Zuidlaren.

Schoenen worden veel te snel weggegooid terwijl ze zo gemaakt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld eens aan nieuwe zolen en hakken, een klein stukje stikwerk, een hielvoering of een nieuwe rits in een laars. Even langs Bakker de Rappe Schoenlapper Zuidlaren en uw schoenen zien er weer piekfijn uit. Ook het repareren van wandelschoenen en bergschoenen, o.a. Meindl en Lowa is voor ons geen probleem. Deze kunnen weer van een nieuwe vibram profielzool voorzien worden of een ander onderwerk, zodat u weer veilig de bergen in kunt. Ook zijn wij gespecialiseerd in het herstellen en/of aanpassen van uw rijlaarzen.

Gretha Jut & Dennis Franke

Passie en ambachtelijk vakmanschap voor een eerlijke prijs

Voorbeelden van onze werkzaamheden:

 • zolen vervangen
 • hakken vervangen
 • stiksel verwijderen en vernieuwen
 • ritsen vervangen
 • laarzen nauwer of wijder maken
 • probleem zwikken van enkels oplossen met hakopvulling
 • laarzen korter maken
 • rits van tassen en schoenen herstellen
 • hielpolsters schaatsen vervangen
 • bij beenlengteverschil hakken verhogen
 • scheur in schoenen en laarzen herstellen
 • binnenvoering schoenen en laarzen herstellen
 • slijtzooltje onder schoenen of laarzen zetten
 • het ‘kraken’ van schoenen herstellen
 • drukplek voor pijnlijke tenen weghalen uit schoenen en laarzen
 • leren veters doorhalen in van Bommel bootschoenen
 • door hond aangevreten hakken en binnenvoering herstellen
 • rits in laarzen zetten zodat u hier makkelijker in stapt
 • UGGs weer als nieuw maken
 • “Think” schoenen voorzien van nieuwe leren zolen met een doorlopende ronde neus
 • versleten onderwerk van schoenen en laarzen vernieuwen
 • hakken verven in de kleur naar uw smaak
 • laarzen en schoenen verven in de kleur naar uw smaak
 • en nog veel meer ……

Onze aflapper in onze winkel in Zuidlaren is niet alleen een pronkstuk uit 1940. Deze machine wordt door ons nog dagelijks gebruikt voor het stikken en “aflappen” van uw leren en/of rubber zolen! Geloof het of niet, maar alle modernere machines leveren niet half zo goed werk.

Wat het probleem ook is, wij lossen het voor u op.

VOORBEELDEN UIT ONZE DAGELIJKSE PRAKTIJK:

Vergeten jullie niet deze week te profiteren van jullie 20% KORTING op alle hakken (mannen en vrouwen) bij alle reparaties die t/m zaterdag 22 maart 2014 worden opgehaald? Toch zonde om zo’n voordeeltje te laten lopen ….!?
Deze meneer zwikt met z’n beide voeten naar binnen. Door het aan de onderkant, tussen de hak en de zool, op te vullen blijft de schoen stabiel en kan die meneer niet meer naar binnen zwikken. Zo kan deze meneer weer met plezier lopen!
Deze laarzen hebben we korter gemaakt. Op zich niets bijzonders. Maar er zit een kap op die ingenomen moest worden en die, nadat de laarzen korter gemaakt waren, er weer opnieuw opgezet moest worden. Een bijzondere en niet alledaagse klus!

Zo ziet u maar dat in overleg een hele boel mogelijk is.

Wist u dat uw tas niet direct versleten is als alleen de rits hapert!
De hielpolsters (sorry, misschien niet zo bekend woord maar zo heet dat nu eenmaal …) van deze schaatsen waren helemaal versleten.

We hebben de hielpolsters er uitgehaald en met suède bekleed.

Zo kunnen deze schaatsen weer jaren mee! Nu nog wachten op de vorst …

Zo, ook Assepoester kan weer naar het Nieuwjaars Bal …
Mevrouw had het zo gehad met haar lange laarzen.

Zeg nou zelf, zo staan ze toch veel vlotter!

Deze meneer heeft een beenlengte verschil van 1,5 cm…

Het mooie van deze schoenen is dat de verhoging er tussen gezet kan worden. Zo valt het het minst op.

Wel zo mooi!

Zojuist hebben we een mevrouw heel blij gemaakt.

Haar lievelings laars was afgescheurd boven de zool en “ik heb ze nog maar pas”.

Wij hebben er een lap tegen gezet. OPGELOST! Nooit geweten dat dit gerepareerd kon worden…

Oeps …. ietsje te ver op doorgelopen …

We hebben de afgesleten hakken opnieuw opgebouwd met echte stukken leer zoals het hoort. Ze lopen nu weer geweldig.

Misschien volgende keer toch ietsje eerder langskomen?

De binnenvoering is afgescheurd! Dat is balen….

Door een dun reepje leer tegen de binnenkant te zetten en weer opnieuw vast te stikken, zit het laarsje weer als vanouds.

We kunnen voor u veel meer repareren dan u waarschijnlijk denkt!! Scheelt echt veel geld.

Mevrouw vraagt hoe het toch kan dat er zoveel scheurtjes in het leer van haar laars zitten. “Ik poets ze regelmatig hoor. Wel 1 x in de 2 maanden …”. We hebben de ergste schade voor haar hersteld, maar ons advies: leer moet gevoed worden! Goed onthouden dat dit EENS PER WEEK zou moeten. Alleen dan behoudt het leer zijn kracht en glans!!
BIJNA 75 MAAR NOG STEEDS DE BESTE! Wist u dat onze aflapper in onze winkel niet alleen een pronkstuk uit 1940 is?? Deze machine wordt door ons nog dagelijks gebruikt voor het stikken en “aflappen” van uw leren en/of rubber zolen! Geloof het of niet, maar alle modernere machines leveren niet half zo goed werk.
Baal jij ook zo van die scheur??

Geen probleem voor ons hoor. Wij zetten er een lap in en je kunt er weer op lopen als een kieviet!

Weet je wel dat je kostbare lievelings boots vele malen langer mee gaan als je er bijtijds een slijtzooltje onder laat zetten…?
Ben jij die lange laarzen ook zo beu??

De schaar er in, bij Bakker de rappe Schoenlapper, en je loopt weer mee met de mode!

Zijn uw kuiten iets te dun voor lange laarzen en zwemt u erin?

Wij kunnen de laarzen voor u passend maken!

Deze klant kwam bij ons met de vraag of wij iets aan het kraken van zijn schoenen konden doen.

De oude zool hebben we er onderweg gehaald en toen bleek dat de binnenzool los en versleten was (vandaar het kraken). We hebben er een nieuwe binnenzool ingezet, opnieuw alles verlijmd, en de tussenzool weer met de hand gestikt. Een nieuwe loopzool eronder gezet en weg was het kraken!

Deze klant heeft een beenlengte verschil van 1 centimeter. We hebben daarom een stuk van de hak van zijn schoen afgesneden en 1 cm er tussen gezet! Zo blijft de originele zool behouden en verandert er qua uiterlijk zo goed als niets…
Deze mevrouw had last van haar grote teen. Erg pijnlijk! Door een kleine aanpassing te doen (namelijk de drukplek weg halen) kan ze weer zonder pijn lopen!

Mevrouw is er heel blij mee en het geeft ons een dankbaar gevoel haar te hebben kunnen helpen.

Een vrouwelijke klant vond haar laarzen te hoog en vroeg ons of het mogelijk was om er een stuk af te halen. Ze wilde ze graag 8 cm korter hebben!

Ons motto is natuurlijk “alles kan”. Zie het resultaat!

Heeft u ook zo’n vraag? Komt u gerust een keer langs, wij geven u graag advies!

Wist u dat u bij ons ook terecht kunt voor leren veters doorhalen in van Bommel bootschoenen…
Onze klant heeft een beenlengte verschil van 4 cm. En dus vroeg hij aan ons of wij zijn schoen konden aanpassen.

We zijn aan de slag gegaan en wilden de schoen natuurlijk zo “mooi “mogelijk aanpassen. En wat ook niet onbelangrijk is, de schoen mocht niet te zwaar worden!

Het is gelukt en onze klant is zeer tevreden.

Ook deze hakken waren aangevreten door de hond en hebben we weer op nieuw bekleed. Mooi geworden toch?
Krijgt u moeilijk uw “Dubarry’s” aan?

Wij kunnen er voor u een rits inzetten!

Zijn de zolen van uw rijlaarzen versleten? Wij kunnen er voor u nieuwe leren/rubberen zolen onder zetten!
U komt met uw voeten moeilijk uw rijlaarzen in? Geen nood, wij zetten er voor u een rits in! Probleem opgelost.
Uw UGGs zijn eigenlijk op en volgens u niet meer te repareren? Maar ze lopen zo lekker? Wij proberen altijd samen met u een oplossing te vinden …. ook deze klant liep na onze reparatie weer fluitend op de UGGs de winkel uit!
Wist u dat wij uw “Think” schoenen weer kunnen voorzien van een nieuwe leren zool met een doorlopende ronde neus? Ziet er toch veel beter uit!
Deze sportschoen hebben wij voor de klant hersteld nadat de hond ze te pakken had gehad. Die kan weer tijden mee!!
“Puur Handwerk” vanochtend … met de kou om ons heen is dobbelen in de avond een warm idee. Dus hebben we een oude knobbelbeker met stalen borstels en pekgaren met de hand genaaid, kom maar op met die dobbelstenen!
Breng uw schoenen langs als ze zo lekker zitten maar een beetje versleten zijn aan de onderkant. Wij zetten er een nieuw onderwerk onder en ze kunnen weer jaren mee.
HAKKEN VERVEN IN DE KLEUR DIE U WILT

Wilt u een keer wat anders? Voor deze mevrouw hebben we haar hakken goud geverfd! Klaar voor het feest van Koning Willem-Alexander!

Hakken vernield door de hond … nieuw bekleden dus!

Deze hakken hebben wij opnieuw bekleed nadat de hond ze te pakken heeft gehad.

Wij maken uw laarzen passend rondom uw kuiten
Vandaag kwam een klant langs met laarzen die bij de kuiten veel te wijd zaten. Vanmiddag kon ze ze weer ophalen, laarzen hebben wij voor haar netjes ingenomen en ze passen weer perfect rondom de kuiten! Zeg nu zelf, zo aangesloten staat toch veel mooier?
Zien uw Dubarry’s er ook zo versleten uit? Toch zonde van zo’n dure laars? Onderkant volledig versleten met gaten en kieren erin … We hebben er een volledig nieuw onderwerk ondergezet en zeg nou zelf: weer als nieuw toch?
Ben je helemaal klaar met de huidige kleur van je schoenen of laarzen? Laat ze door ons verven en je hebt weer een nieuw paar dat je met plezier gaat dragen. Gisteren hebben we een klant weer gelukkig gemaakt met de onderstaande metamorfose.